Hoe DriveCare is ontstaan


"Eigenlijk is het heel geleidelijk ontstaan, vanuit een eigen ervaring met rijangst."
 
Tijdens een extreem hete zomer waren wij als een van de eersten ter plaatse na een dodelijk ongeval 's nachts op de snelweg. Wat we daar aantroffen was echt verschrikkelijk. Ik heb eerste hulp verleend en bij een van de jonge passagiers de dood moeten vaststellen. We hebben eerste hulp verleend tot de ambulance er was. Onderweg naar huis raakte ik langzaam ik shock. Gelukkig kon ik deze ervaring achter me laten en verder gaan. Ik ervoer slechts licht klachten achter het stuur zoals verhoogde hartslag en wat verkramping. Ik was ook “over” alert. Dit werd wel langzaam minder.. 

In een korte periode erna kwamen  twee auto's naast mij in botsing met elkaar en was ik zodoende opnieuw betrokken bij een ongeval. 

Vlak daarna ben ik bijna in de vangrail gedrukt door een agressieve automobilist. De agressie die zichtbaar was in het gezicht van de bestuurder van de andere auto maakte hierbij nog de meeste indruk. Door mijn snelle reactie heb ik een ongeluk kunnen voorkomen. Direct na dit incident heb ik de auto stil moeten zetten om het trillen van mijn lichaam onder controle te krijgen.

Vanaf dat moment kreeg ik onderweg last van paniekaanvallen in de auto. Ik schrikreacties werden veel heviger. Wanneer ik ergens van schrok kwam er een vloedgolf van paniek over me heen. Een tintelend gevoel verdoofde me en ik kreeg een heel onwerkelijk gevoel. Dit gebeurde ook wanneer ik naast Dick zat. Dit leverde onderling veel onbegrip op wat invloed had op onze verstandhouding op die momenten. In de loop der jaren nam de hevigheid wel af maar de angst ging niet weg. Het ontbreken van gerichte en professionele hulp heeft ervoor gezorgd dat deze klachten langer hebben geduurd dan nodig is. We zijn er uiteindelijk met ondersteuning en vooral op eigen kracht weer uit gekomen. 

Doordat we dit achter ons konden laten zijn wij onze autorijschool begonnen. Door onze affiniteit met rijangst en mijn ziekenverzorgingachtergrond, hebben wij daarnaast DriveCare opgezet.
Door opleiding en speciale trainingen hebben wij ons verder kunnen specialiseren in de begeleiding van mensen met rijangst. Daarnaast hebben wij onze specialisatie doorgevoerd op het gebied van rijvaardigheid. Met name door de unieke combinatie van medische achtergrond, counseling en instructiebewijs, kunnen wij met DriveCare die zorg bieden waar anderen ophouden. 

Wij vinden het geweldig dat wij met DriveCare nu anderen kunnen helpen op het gebied van rijangst en rijvaardigheid. Wanneer iemand weer ontspannen achter het stuur zit en weer plezier beleeft aan autorijden, geeft dit ons veel voldoening. 
 

Nieuws

Vraag naar de mogelijkheden voor de cursus scoopmobiel.

DriveCare is in samenwerking met:Leuke en vlotte rijschool voor iedereen

www.dickvdvliet.nl


Nu ook te volgen op