Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor u niet meer prettig achter het stuur zit. Misschien rijdt u nog auto maar durft u de snelweg niet meer op. Of u durft ’s avonds niet meer te rijden. Misschien durft u helemaal niet meer te rijden. Ook als u net uw rijbewijs gehaald heeft kunt u zich nog onzeker voelen om alleen op pad te gaan.

Wanneer u last heeft van iets dat voor anderen onbegrijpelijk is, kunt u gevoelens hebben van hulpeloosheid, schaamte, boosheid, eenzaamheid en/of onmacht. “Al die mensen om mij heen lijken nergens last van te hebben, waarom krijg ik het dan niet voor elkaar?” “Het is belachelijk dat ik hier last van heb. Wie ik het vertel zegt dat ik gewoon moet gaan rijden, dan gaat het vanzelf over.”

En inderdaad, soms gaat het vanzelf over en kan men zelf of met hulp van een vertrouwd iemand hier doorheen komen. Toch is er een te groot gedeelte bij wie dit helaas niet lukt en dus hulp nodig heeft. Wist u bijvoorbeeld dat meer dan een kwart van de weggebruikers stress ervaart achter het stuur en een groot gedeelte daarvan echt angstklachten ervaart waar zij last van hebben?

Tegenwoordig is het gelukkig al best geaccepteerd om naar een psycholoog, therapeut, counselor, coach of maatschappelijk werker te gaan. Ook bij werkgerelateerde vragen is het steeds gebruikelijker dat je loopbaancoaching volgt. U wilt iets maar u loopt vast. Deze professionals kunnen u verder helpen uw doelen te bereiken. Dit kan ook voor uw hulpvraag bij rijangst. U treft in ons de gespecialiseerde partner om u weer op weg te helpen. Niet gewoon een rijschool die u vertelt dat er aan uw rijstijl niets mankeert en dat u vooral lekker moet gaan rijden. Dat weet u zelf ook wel. Maar wat moet u nu doen bij een paniekaanval. Hoe krijgt u het voor elkaar om te kunnen ontspannen achter het stuur. Hoe kunt u uw gedachten anders sturen onderweg zodat u niet meer zo bang hoeft te zijn dat u zich niet goed voelt worden. En hoe gaat die schrikreactie toch over die u doorlopend ervaart na dat ongeluk van jaren geleden?

Om deze vragen te beantwoorden is passend en persoonlijk advies in de begeleiding nodig en daar helpen wij u graag bij. En wat houdt u eigenlijk tegen? Uw mobiele vrijheid, of juist de beperking ervan, belemmert u elke dag. En dat is niet wat u wilt. U wilt zich weer vrij voelen om te gaan en te staan waar u wilt. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. Om meer te weten over de aanpak, klikt u hier.

Wanneer u meer inzicht wilt in uw mogelijke rijangst, klikt u dan hier.

Het kan zijn dat u naast rijangst te maken heeft met letsel. Hierdoor kan het zijn dat er een onderzoek nodig is naar de rijgeschiktheid bij het CBR.  Lees hier verder over dit onderwerp. 

Zet u uw eerste stap om uw rijangst achter u te laten?

Klachten in de auto

Autorijden is een actieve interactie. Er zijn veel dingen die de aandacht vragen. De bediening van de auto, de route die men rijdt, het interpreteren van de verkeersregels en –tekens, reageren op andere weggebruikers, en nog veel meer.

Meer over rijangst

Deze informatie is bedoelt om u een kijkje te geven “achter de schermen” van angst. We hebben geprobeerd het aansprekend en begrijpelijk te verwoorden.

Aanpak

Waarschijnlijk wilt u zo snel mogelijk van uw rijangst af. Wij begrijpen u als geen ander en dat zal ook het uitgangspunt zijn binnen onze begeleiding.